Indlæser
Nye veje
Dato og tid
Torsdag d. 12. december 2024 kl. 13:15 til 16:45
Tilmeldingsfrist
Onsdag d. 20. november 2024 kl. 12:00
Sted
DGI-byen,
Tietgensgade 65,
1704 København
DGI-byen
Tietgensgade 65
1704 København
Nye veje
Innovative tilgange til forebyggelse og resocialisering af unge, der har begået kriminalitet
Selvom vi som samfund er blevet bedre til forebyggelse af kriminalitet, er det stadig et komplekst og vildt problem. Næsten hver 10. unge mand får en dom, før de fylder 20 år, og næsten halvdelen af de 15-29-årige, der har fået en dom, recidiverer inden for to år. Tallet er væsentligt højere efter 10 år og langt højere for de af dem, der afsoner ubetingede fængselsstraffe. Som samfund lykkes vi ikke med resocialiseringen af de unge mennesker, der er trådt ind på en kriminel løbebane.
Det har store økonomiske og menneskelige konsekvenser. Det er dyrt for den enkelte og for samfundet. I kroner og ører, for den lokale tryghed og det enkelte menneske. For ofre, familier og de unge, der får en kriminel levevej, reducerede livsmuligheder og gæld. Det er et fælles ansvar at lykkes bedre med forebyggelse og resocialisering.
Vejen Videre er derfor glade for at invitere til konferencen ”Nye veje”, den 12. december fra kl. 13.15-16.45 i DGI-byen i København. Her vil vi samles om at drøfte, hvordan vi på tværs af de offentlige systemer og civilsamfundet kan arbejde med forebyggelse og resocialisering på nye og bedre måder. På konferencen får du mulighed for at opleve:
-
Karyn McCluskey fra Community Justice Scotland
Fra 2004 og frem stod Karyn McCluskey i spidsen for at bekæmpe vold og genetablere tryghed i Glasgow. Hun vil på konferencen fortælle om deres innovative tilgang til kriminalitetsforebyggelse og resocialisering i lokalsamfundet.
-
Ayman Ahmad Mouhammed
Hør Ayman fortælle om sin vej ind på en kriminel løbebane, om hvordan systemerne svigtede ham indtil det knivstikkeri, der næsten slog ham ihjel – og om hvordan han fandt vejen videre ved at komme væk og få en chance – og ved at læse poesi.
- Paneldebatter med centrale aktører
På konferencen vil du opleve to paneldebatter.
Det første panel sætter fokus på praksis og konkrete barrierer for forebyggelse og resocialisering – og på de gode eksempler. Her har vi bl.a. inviteret Ole Hessel, Direktør i High:Five, Politiinspektiør Hans Roost fra Midt- og Vestjyllands Politi, og Mads Hardahl-Haugaard, Formand for SSP-samrådet.
Det anden panel vil undersøge hvordan vi kan tage ved lære af Skotland. Her kan du bl.a. møde Jens-Kristian Lütken, Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Kommune og Peter Dexters, Leder i Café Exit. - Fælles samtale
Deltag i en fælles samtale om, hvordan vi som samfund bedre kan arbejde med forebyggelse og resocialisering.
- Haidar Ansari
Arrangementet slutter med en festtale i foyeen ved digter Haidar Ansari – og med gæstetalere fra de andre konferencer.
I forbindelse med denne konference afholdes der om formiddagen Bo trygts nationale konference ”En tryg hverdag uden frygt for indbrud” kl. 9.00-13.15. Bo trygt konferencen. Her kan du blandt andet høre om, at ny forskning viser, at hver sjette danskers livskvalitet og tryghed er negativt påvirket af indbrud. Nogle danskere er så bekymrede for indbrud, at de anskaffer peberspray og slagvåben. Andre er så trygge at de glemmer at låse døren. Begge dele er uhensigtsmæssigt. Derfor sætter Bo trygt konferencen 2024 fokus på, hvordan vi kan skabe ”En tryg hverdag - uden frygt for indbrud”.
Vejen Videre er et innovationsprojekt, der forsøger at hjælpe unge til at fravælge kriminalitet ved at anvende nye tilgange på tværs af de systemer, der understøtter dem. Vejen Videre er finansieret af Østifterne og TrygFonden med understøttelse af Operate A/S. Vejen Videre er finansieret frem til 2029.
Find vej til arrangementet
Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >
Kontaktinformation til arrangør
Bo trygt og Vejen Videre
Tlf: +45 2856 3102
botrygt@trygfonden.dk
Kontaktinformation til arrangør
Bo trygt og Vejen Videre
Tlf: +45 2856 3102
botrygt@trygfonden.dk